Hit kan du vända dig om du har alkoholproblem

Att missbruka alkohol kan vara farligt både för dig och din omgivning. Detta är tyvärr något som många kan trilla dit på, att ta till sig flaskan när du känner dig nere eller ledsen. Det är som ett plåster som tar bort alla dina problem, men kom ihåg, det är bara för stunden.

Hur vet du att du ett har problem

När det kommer till att vara ärlig mot sig själv, kan det vara en av de svåraste sakerna i en sådan här situation. Att använda dig av förnekelse, är en period som du måste ta dig förbi innan du kan få hjälp. Men känner du att du själv eller att någon i din omgivning har problem med alkoholen, bör du söka hjälp.

En svår väg kan en dag leda till ett missbruk

Men vart ska du vända dig? den frågan kan göra att många som är drabbade ser det som en för svår väg. När svaret inte finns framför dem, kan de lätt titta på flaskan och säga att de tar det en annan dag. När det kommer för många steg till att få hjälp, hinner du ångra dig flera gånger, som även leder till att du ej söker hjälp alls.

Hjälp finns och det är ingen svår väg

Att få hjälp är inte svårt. Är du en ungdom under 25 år kan du alltid vända dig till ungdomsmottagningen. Där kan de hjälpa dig och ge dig de resurser som du skulle behöva. Det viktigaste är att du tar dig dit, sen kommer hjälpen att komma till dig. Du kan få samtal med kuratorer som kommer berätta för dig vad som kommer hända.

Att vara äldre innebär inte att det är svårt att få hjälp, du kan alltid uppsöka sjukhus för att få vägledning. När du väl anförtror dig dit, kan du räkna med att hjälpen är på väg. Något som kan vara ett alternativ, är att ringa vårdguiden där de kan vägleda dig om vart du ska vända dig, och även se till att du kommer dit.